Display [English] [Big5]
You are currently displaying Big5
唐滌生
Tong Tik-Sang  ♂


 
Filmography (1940-1977)
 
  故事 (35 films)
    我為卿狂 (1947)    
    董小宛 (1950)    
    紅菱血(上集) (1951)    
    一彎眉月伴寒衾 (1952)    
    十載繁華一夢銷 (1952)    
    艷女情顛假玉郎 (1953)    
    落霞孤鶩 (1953)    
    風流夜合花 (1953)    
    一年一度燕歸來 (1953)    
    香銷十二美人樓 (1954)    
    玉女懷胎十八年 (1954)    
    漢武帝夢會衛夫人 (1954)    
    程大嫂 (1954)    
    一枝紅艷露凝香 (1955)    
    雄寡婦 (1955)    
    花都綺夢 (1955)    
    鴻運喜當頭 (1955)    
    夜夜念奴嬌 (1956)    
    春燈羽扇 (1956)    
    一樓風雪夜歸人 (1957)    
    一入侯門深似海 (1958)    
    香銷十二美人樓 (1958)    
    一年一度燕歸來 (1958)    
    紅菱巧破無頭案 (1959)    
    跨鳳乘龍 (1959)    
    帝女花 (1959)    
    漢武帝夢會衛夫人 (1959)    
    枇杷巷口故人來 (1959)    
    三年一哭二郎橋 (1959)    
    燕子卸來燕子箋 (1959)    
    穿金寶扇 (1959)    
    梨渦一笑九重冤 (1962)    
    一點靈犀化彩虹 (1963)    
    再世紅梅記 (1968)    
    帝女花 (1976)    
  導演 (10 films)
    打破玉籠飛彩鳳 (1948)    
    齊宣王與鍾無艷(下集) (1949)    
    齊宣王與鍾無艷(上集) (1949)    
    董小宛 (1950)    
    紅菱血(下集) (1951)    
    紅菱血(上集) (1951)    
    漢武帝夢會衛夫人 (1954)    
    蠻女催蛚虪伬 (1954)    
    抬轎佬養新娘 (1955)    
    花都綺夢 (1955)    
  配樂 (8 films)
    畫裡天仙 (1957)    
    可憐女 (1959)    
    獅吼記 (1959)    
    跨鳳乘龍 (1959)    
    枇杷巷口故人來 (1959)    
    芙蓉傳 (1959)    
    三年一哭二郎橋 (1959)    
    芸娘 (1960)    
  演員 (3 films)
    鶯鳳換香巢 (1955) ... 徐英秀
    抬轎佬養新娘 (1955) ... 北鴻
    假鳳虛鸞 (1956) ... 吳文敏
  編劇 (32 films)
    大地晨鐘 (1940)    
    春閨三鳳 (1941)    
    我為卿狂 (1947)    
    打破玉籠飛彩鳳 (1948)    
    兩個煙精掃長堤 (1948)    
    齊宣王與鍾無艷(下集) (1949)    
    齊宣王與鍾無艷(上集) (1949)    
    地獄金龜 (1949)    
    董小宛 (1950)    
    紅菱血(下集) (1951)    
    紅菱血(上集) (1951)    
    一彎眉月伴寒衾 (1952)    
    火網梵宮十四年 (1953)    
    漢武帝夢會衛夫人 (1954)    
    富士山之戀 (1954)    
    花都綺夢 (1955)    
    抬轎佬養新娘 (1955)    
    桂枝告狀 (1956)    
    畫裡天仙 (1957)    
    王老虎搶親 (1957)    
    萬世流芳張玉喬 (1958)    
    白兔會 (1959)    
    紫釵記 (1959)    
    九天玄女 (1959)    
    跨鳳乘龍 (1959)    
    蝶影紅梨記 (1959)    
    三年一哭二郎橋 (1959)    
    妻嬌郎更嬌 (1960)    
    一樓風雪夜歸人 (1962)    
    英雄掌上野荼薇 (1962)    
    再世紅梅記 (1968)    
    紫釵記 (1977)