Display [English] [Big5]
You are currently displaying Big5
歐陽莎菲
Ou-Yang Sha-Fei  ♀
Aliases:  錢舜英





 
Filmography (1943-1991)
 
  演員 (255 films)
    燕迎春 (1943)    
    秋之歌 (1943)    
    凱風 (1944)    
    紅樓夢 (1944) ... 襲人
    奮鬥 (1945)    
    大飯店 (1945)    
    紅樓殘夢 (1948) ... 周美芬
    626間諜網 (1948)    
    十三號女盜 (1949) ... 施鳳蓮
    女賊 (1949)    
    寒山寺鐘聲 (1949)    
    鍍金小姐 (1950)    
    出海雲霞 (1950) ... 朱麗雲
    摩登太太 (1951)    
    摩登女性 (1951) ... 李芸珍
    條條大路 (1951) ... 二妹馮志蘭
    十三太保 (1951)    
    別讓丈夫知道 (1952) ... 白菱子
    婦人心 (1952) ... 趙德明
    近水樓台 (1952) ... 張愛娟
    澳門大血案 (1952)    
    孽緣 (1952)    
    浴室艷屍 (1952) ... 湘綺
    天翻地覆 (1952)    
    亂世恩仇 (1952)    
    新紅樓夢 (1952)    
    王魁與桂英 (1952)    
    淑女圖 (1952)    
    慾魔 (1952) ... 交際花陳小姐
    虎落平陽 (1952) ... 白君麗
    閨怨 (1952)    
    雙面人 (1952) ... 謝玉蘭
    銀海千秋 (1953)    
    小夫妻 (1953)    
    私生子 (1953) ... 阿芳
    化身艷影 (1953) ... 梅如慧
    莫忘今宵 (1953)    
    怨女情癡 (1953) ... 白敏芝
    新西廂記 (1953)    
    長相思 (1954) ... 梅華
    斷腸風月 (1956)    
    戀之火第二春 (1956) ... 方老太太
    馬路小天使 (1957) ... 顧大媽
    夜夜盼郎歸 (1958) ... 梁黛妮
    柳暗花明 (1958)    
    家有喜事 (1959)    
    千面女郎 (1959)    
    淘氣千金 (1959)    
    何處是兒家 (1959) ... 陳婆婆
    殺機重重 (1960)    
    野玫瑰之戀 (1960)    
    母與女 (1960)    
    女俠文婷玉 (1960) ... 文夫人
    考道 (1960) ... 庶母 - 丁王氏
    私戀 (1960) ... 螢姑
    紅男綠女 (1960)    
    自由戀愛 (1960)    
    桃花淚 (1960) ... 花秀鳳
    萬里尋親記 (1961) ... 王大嬸
    星星、月亮、太陽(上) (1961)    
    女婷玉火海殲仇 (1961) ... 文夫人
    琴台淚影 (1962) ... 阮母
    七鳳嬉春 (1962)    
    火中蓮 (1962)    
    山東馬永貞 (1962) ... 許靜雯
    恩重如山 (1962)    
    楊乃武與小白菜 (1963)    
    女人與小偷 (1963)    
    梁山伯與祝英台 (1963) ... 梁山伯母
    杜鵑花開 (1963) ... 黃淑華
    第二春 (1963)    
    血濺牡丹紅 (1964)    
    新啼笑姻緣 (1964)    
    喬太守亂點鴛鴦譜 (1964)    
    山歌戀 (1964)    
    王昭君 (1964)    
    萬花迎春 (1964)    
    一毛錢 (1964) ... 陳媽
    玉堂春 (1964) ... 大小姐
    宋宮秘史 (1965)    
    魚美人 (1965)    
    怒海情仇 (1965) ... 虎母
    七七敢死隊 (1965)    
    痴情淚 (1965)    
    萬古流芳 (1965) ... 程妻
    何日君再來 (1966)    
    藍與黑(下) (1966) ... 高老太太
    不是冤家不聚頭 (1966)    
    野姑娘 (1966)    
    藍與黑(上) (1966) ... 高老太太
    女毒手 (1966)    
    歡樂青春 (1966)    
    橋 (1966)    
    慾海情魔 (1967)    
    觀世音 (1967)    
    大俠復仇記 (1967)    
    三更冤 (1967)    
    新陳三五娘 (1967)    
    烽火萬里情 (1967)    
    黛綠年華 (1967) ... 外婆
    香江花月夜 (1967)    
    鐵頭皇帝 (1967)    
    垂死天鵝 (1967) ... 葛母
    雲泥 (1968)    
    紅辣椒 (1968) ... 奶媽
    寒煙翠 (1968) ... 章母朱舜涓
    春滿乾坤 (1968) ... 董事長夫人
    金石情 (1968)    
    神刀 (1968)    
    虹 (1968) ... 江太太
    裸屍痕 (1969) ... 葉夫人
    豪俠傳 (1969)    
    虎膽 (1969)    
    椰林春戀 (1969)    
    碧海青天夜夜心 (1969)    
    千面魔女 (1969)    
    慾燄狂流 (1969)    
    海外情歌 (1970)    
    女校春色 (1970)    
    女子公寓 (1970)    
    雙喜臨門 (1970)    
    玉女親情 (1970)    
    齊人樂 (1971)    
    來如風 (1971)    
    鳳飛飛 (1971) ... 鳳大娘
    芳華虛度 (1971)    
    女捕快 (1971)    
    鬼太監 (1971)    
    夕陽戀人 (1971)    
    亡命徒 (1972)    
    多謝老闆娘 (1972) ... 徐太太
    十四女英豪 (1972) ... 柴郡主
    壁虎 (1972)    
    太陰指 (1972) ... 活死人
    娃娃夫人 (1972)    
    我們要洞房 (1972)    
    北地胭脂 (1973) ... 精奇嬤嬤
    女先生 (1973)    
    逃亡 (1973)    
    牛鬼蛇神 (1973)    
    江湖行 (1973)    
    七十二家房客 (1973)    
    小雜種 (1973)    
    陰陽界 (1974)    
    多咀街 (1974) ... 秋母
    舞衣 (1974)    
    一年幽夢 (1974) ... 王母
    冬戀 (1974)    
    花花公子 (1974)    
    朱門怨 (1974)    
    翡翠馬 (1974)    
    別了親人 (1974)    
    至尊寶 (1974)    
    捉鼠記 (1974) ... 方母
    香港73 (1974) ... 老板娘
    鬼馬小天使 (1974)    
    大千世界 (1975)    
    妙妙女郎 (1975)    
    新啼笑姻緣 (1975)    
    小山東到香港 (1975)    
    傾國傾城 (1975)    
    心魔 (1975)    
    惡霸 (1975)    
    大劫案 (1975)    
    無奇不有 (1975) ... 趙母
    烏龍賊阿爸 (1975)    
    酒吧女郎 (1975)    
    盲女奇緣 (1975)    
    狼吻 (1975)    
    香港超人大破摧花黨 (1975)    
    嬉笑怒罵 (1975)    
    遊戲人間三百年 (1975)    
    昨夜星辰昨夜風 (1975)    
    義劫愛神號 (1975)    
    情鎖 (1975)    
    花飛滿城春 (1975)    
    千奇百怪俏女傭 (1975)    
    十三不搭 (1975)    
    社女 (1975)    
    飛龍斬 (1976) ... 鐵二郎母
    鬼才倫文敘 (1976)    
    大富人家 (1976)    
    花心三少騷銀姐 (1976)    
    賭王大騙局 (1976)    
    小樓殘夢 (1976)    
    龍家將 (1976)    
    五毒天羅 (1976)    
    十字路口 (1976) ... 美芳母親
    瀛台泣血 (1976)    
    下流社會 (1976) ... 劉二嬸
    水玲瓏 (1976)    
    騙財騙色 (1976)    
    約會在早晨 (1976) ... 憶文母
    鬼馬俏醫生 (1976)    
    蒂蒂日記 (1977)    
    功夫小子 (1977)    
    佛跳牆 (1977) ... 丞相夫人
    幽蘭在雨中 (1977)    
    天龍八部 (1977)    
    金尼姑 (1977)    
    香港艾曼妞 (1977) ... 唐的岳母
    三少爺的劍 (1977) ... 老苗子之母
    陰陽血滴子 (1977)    
    金玉良緣紅樓夢 (1977) ... 王夫人
    明月刀雪夜殲仇 (1977)    
    財子名花星媽 (1977)    
    我是一片雲 (1977)    
    太極八蛟 (1977)    
    令生令世 (1977)    
    決殺令 (1977)    
    紅樓春夢 (1977)    
    決鬥老虎莊 (1978)    
    非男飛女 (1978)    
    碧海情天 (1978) ... 沈雁的奶奶
    倫文敘與沙三少 (1978)    
    冷血十三鷹 (1978)    
    我伴彩雲飛 (1978)    
    中華丈夫 (1978)    
    秀花大盜 (1978) ... 薛媽媽
    八萬罪人 (1979)    
    色慾與純情 (1979)    
    龍拳 (1979)    
    滿宮春 (1979)    
    梁天來 (1979)    
    茅山殭屍拳 (1979)    
    蟲 (1979)    
    佳期鬧翻天 (1980)    
    大大小小一家春 (1980)    
    碟仙 (1980) ... 雅莉母
    沙家十五女英豪 (1981)    
    中國女兵 (1981)    
    奇門奇術 (1982)    
    孝子釘 (1982)    
    小刀會 (1982)    
    狼來了 (1982)    
    陰忌 (1982) ... 譚母
    要命毒狐狸 (1982)    
    凶劫 (1982)    
    光陰的故事 (1982)    
    四狼 (1983)    
    人蛇大戰 (1983)    
    妖魂 (1983)    
    種鬼 (1983)    
    魔胎 (1983)    
    皇帝保車 (1983)    
    公僕 (1984)    
    多情種 (1984)    
    青蛙王子 (1984) ... 立母
    何必有我? (1985) ... KOKO的祖母
    殺之戀 (1988)    
    挑情 (1988)    
    吉星拱照 (1990)    
    勇闖天下 (1990)    
    倩女幽魂II人間道 (1990)    
    洪福齊天 (1991)