Display [English] [Big5]
You are currently displaying Big5
歐陽莎菲
Ou-Yang Sha-Fei  ♀
Aliases:  錢舜英





 
Filmography (1941-1991)
 
  演員 (264 films)
    春水情波 (1941)    
    白雲塔 (1942)    
    燕迎春 (1943)    
    秋之歌 (1943)    
    凱風 (1944)    
    紅樓夢 (1944) ... 襲人
    奮鬥 (1945)    
    大飯店 (1945)    
    天字第一號 (1946)    
    黑夜到天明 (1947)    
    春歸何處 (1948)    
    紅樓殘夢 (1948) ... 周美芬
    626間諜網 (1948)    
    第五號情報員 (1948)    
    十三號女盜 (1949) ... 施鳳蓮
    女賊 (1949)    
    寒山寺鐘聲 (1949)    
    鍍金小姐 (1950)    
    出海雲霞 (1950) ... 朱麗雲
    十三太保 (1951) ... 張露茜
    條條大路 (1951) ... 二妹馮志蘭
    摩登太太 (1951)    
    摩登女性 (1951) ... 李芸珍
    慾魔 (1952) ... 交際花陳小姐
    淑女圖 (1952)    
    閨怨 (1952)    
    虎落平陽 (1952) ... 白君麗
    澳門大血案 (1952)    
    雙面人 (1952) ... 謝玉蘭
    滿園春色 (1952)    
    亂世恩仇 (1952) ... 分飾殷張氏, 殷莉娜
    婦人心 (1952) ... 趙德明
    別讓丈夫知道 (1952) ... 白菱子
    孽緣 (1952)    
    近水樓台 (1952) ... 張愛娟
    天翻地覆 (1952)    
    浴室艷屍 (1952) ... 湘綺
    新紅樓夢 (1952)    
    王魁與桂英 (1952)    
    銀海千秋 (1953)    
    新西廂記 (1953) ... 崔鶯鶯
    私生子 (1953) ... 阿芳
    小夫妻 (1953) ... 譚華明
    怨女情癡 (1953) ... 白敏芝
    化身艷影 (1953) ... 梅如慧
    風華絕代 (1953) ... 嚴如玉
    莫忘今宵 (1953) ... 分飾俞如英, 章圓兒成年
    長相思 (1954) ... 梅華
    戀之火第二春 (1956) ... 方老太太
    斷腸風月 (1956)    
    馬路小天使 (1957) ... 顧大媽
    夜夜盼郎歸 (1958) ... 梁黛妮
    柳暗花明 (1958)    
    家有喜事 (1959)    
    何處是兒家 (1959) ... 陳婆婆
    千面女郎 (1959)    
    淘氣千金 (1959)    
    私戀 (1960) ... 螢姑
    紅男綠女 (1960)    
    桃花淚 (1960) ... 花秀鳳
    殺機重重 (1960)    
    母與女 (1960)    
    野玫瑰之戀 (1960)    
    女俠文婷玉 (1960) ... 文夫人
    考道 (1960) ... 庶母 - 丁王氏
    自由戀愛 (1960)    
    萬里尋親記 (1961) ... 王大嬸
    星星、月亮、太陽(上) (1961)    
    女婷玉火海殲仇 (1961) ... 文夫人
    恩重如山 (1962)    
    山東馬永貞 (1962) ... 許靜雯
    琴台淚影 (1962) ... 阮母
    七鳳嬉春 (1962)    
    火中蓮 (1962)    
    女人與小偷 (1963)    
    梁山伯與祝英台 (1963) ... 梁山伯母
    杜鵑花開 (1963) ... 黃淑華
    第二春 (1963)    
    楊乃武與小白菜 (1963)    
    山歌戀 (1964)    
    王昭君 (1964)    
    萬花迎春 (1964)    
    玉堂春 (1964) ... 大小姐
    血濺牡丹紅 (1964)    
    一毛錢 (1964) ... 陳媽
    新啼笑姻緣 (1964)    
    喬太守亂點鴛鴦譜 (1964)    
    痴情淚 (1965)    
    宋宮秘史 (1965)    
    魚美人 (1965)    
    怒海情仇 (1965) ... 虎母
    萬古流芳 (1965) ... 程妻
    七七敢死隊 (1965)    
    藍與黑(上) (1966) ... 高老太太
    野姑娘 (1966)    
    女毒手 (1966)    
    不是冤家不聚頭 (1966)    
    橋 (1966)    
    何日君再來 (1966)    
    藍與黑(下) (1966) ... 高老太太
    歡樂青春 (1966)    
    黛綠年華 (1967) ... 外婆
    香江花月夜 (1967)    
    三更冤 (1967)    
    鐵頭皇帝 (1967)    
    垂死天鵝 (1967) ... 葛母
    慾海情魔 (1967)    
    觀世音 (1967)    
    大俠復仇記 (1967)    
    新陳三五娘 (1967)    
    烽火萬里情 (1967) ... 樑母
    春滿乾坤 (1968) ... 董事長夫人
    金石情 (1968)    
    神刀 (1968)    
    虹 (1968) ... 江太太
    雲泥 (1968)    
    紅辣椒 (1968) ... 奶媽
    寒煙翠 (1968) ... 章母朱舜涓
    碧海青天夜夜心 (1969)    
    裸屍痕 (1969) ... 葉夫人
    千面魔女 (1969)    
    慾燄狂流 (1969)    
    豪俠傳 (1969)    
    虎膽 (1969)    
    椰林春戀 (1969)    
    雙喜臨門 (1970)    
    玉女親情 (1970)    
    海外情歌 (1970)    
    女校春色 (1970)    
    女子公寓 (1970)    
    女捕快 (1971)    
    鬼太監 (1971)    
    夕陽戀人 (1971)    
    齊人樂 (1971)    
    來如風 (1971)    
    鳳飛飛 (1971) ... 鳳大娘
    芳華虛度 (1971)    
    壁虎 (1972)    
    太陰指 (1972) ... 活死人
    多謝老闆娘 (1972) ... 徐太太
    娃娃夫人 (1972)    
    亡命徒 (1972)    
    我們要洞房 (1972)    
    十四女英豪 (1972) ... 柴郡主
    江湖行 (1973)    
    女先生 (1973)    
    七十二家房客 (1973)    
    小雜種 (1973)    
    北地胭脂 (1973) ... 精奇嬤嬤
    逃亡 (1973)    
    牛鬼蛇神 (1973)    
    香港73 (1974) ... 老板娘
    翡翠馬 (1974)    
    陰陽界 (1974)    
    舞衣 (1974)    
    一年幽夢 (1974) ... 王母
    多咀街 (1974) ... 秋母
    鬼馬小天使 (1974)    
    冬戀 (1974)    
    花花公子 (1974)    
    朱門怨 (1974)    
    別了親人 (1974)    
    至尊寶 (1974)    
    捉鼠記 (1974) ... 方母
    狼吻 (1975)    
    香港超人大破摧花黨 (1975)    
    遊戲人間三百年 (1975)    
    昨夜星辰昨夜風 (1975)    
    花飛滿城春 (1975)    
    義劫愛神號 (1975)    
    千奇百怪俏女傭 (1975)    
    十三不搭 (1975)    
    社女 (1975)    
    大千世界 (1975)    
    妙妙女郎 (1975)    
    新啼笑姻緣 (1975)    
    小山東到香港 (1975)    
    心魔 (1975)    
    傾國傾城 (1975)    
    惡霸 (1975)    
    嬉笑怒罵 (1975)    
    大劫案 (1975)    
    無奇不有 (1975) ... 趙母
    烏龍賊阿爸 (1975)    
    酒吧女郎 (1975)    
    情鎖 (1975)    
    盲女奇緣 (1975)    
    瀛台泣血 (1976)    
    下流社會 (1976) ... 劉二嬸
    鬼才倫文敘 (1976)    
    大富人家 (1976)    
    水玲瓏 (1976)    
    約會在早晨 (1976) ... 憶文母
    騙財騙色 (1976)    
    飛龍斬 (1976) ... 鐵二郎母
    花心三少騷銀姐 (1976)    
    賭王大騙局 (1976)    
    小樓殘夢 (1976)    
    龍家將 (1976)    
    五毒天羅 (1976)    
    鬼馬俏醫生 (1976)    
    十字路口 (1976) ... 美芳母親
    三少爺的劍 (1977) ... 老苗子之母
    陰陽血滴子 (1977)    
    金玉良緣紅樓夢 (1977) ... 王夫人
    明月刀雪夜殲仇 (1977)    
    財子名花星媽 (1977)    
    我是一片雲 (1977)    
    決殺令 (1977)    
    太極八蛟 (1977)    
    令生令世 (1977)    
    紅樓春夢 (1977)    
    蒂蒂日記 (1977)    
    功夫小子 (1977)    
    幽蘭在雨中 (1977)    
    佛跳牆 (1977) ... 丞相夫人
    天龍八部 (1977)    
    金尼姑 (1977)    
    香港艾曼妞 (1977) ... 唐的岳母
    冷血十三鷹 (1978)    
    我伴彩雲飛 (1978)    
    中華丈夫 (1978)    
    秀花大盜 (1978) ... 薛媽媽
    決鬥老虎莊 (1978)    
    非男飛女 (1978)    
    碧海情天 (1978) ... 沈雁的奶奶
    倫文敘與沙三少 (1978)    
    茅山殭屍拳 (1979)    
    梁天來 (1979)    
    八萬罪人 (1979)    
    蟲 (1979)    
    色慾與純情 (1979)    
    龍拳 (1979)    
    滿宮春 (1979)    
    碟仙 (1980) ... 雅莉母
    佳期鬧翻天 (1980)    
    大大小小一家春 (1980)    
    沙家十五女英豪 (1981)    
    中國女兵 (1981)    
    雲且留住 (1981)    
    孝子釘 (1982)    
    凶劫 (1982)    
    狼來了 (1982)    
    光陰的故事 (1982)    
    奇門奇術 (1982)    
    小刀會 (1982)    
    要命毒狐狸 (1982)    
    陰忌 (1982) ... 譚母
    魔胎 (1983)    
    種鬼 (1983)    
    四狼 (1983)    
    皇帝保車 (1983)    
    人蛇大戰 (1983)    
    妖魂 (1983)    
    多情種 (1984)    
    青蛙王子 (1984) ... 立母
    公僕 (1984)    
    何必有我? (1985) ... KOKO的祖母
    殺之戀 (1988)    
    挑情 (1988)    
    倩女幽魂II人間道 (1990)    
    吉星拱照 (1990)    
    勇闖天下 (1990)    
    洪福齊天 (1991)