Display [English] [Big5]
You are currently displaying Big5
楚原
Chor Yuen  ♂
Aliases:  紫游,  秦雨,  張寶堅





 
Filmography (1954-2001)
 
  製片 (1 film)
    聰明太太笨丈夫 (1969)    
  監製 (1 film)
    冷暖青春 (1969)    
  副導演 (2 films)
    寶蓮燈 (1956)    
    紫薇園的秋天 (1958)    
  導演 (124 films)
    血染相思谷 (1957)    
    椰林月 (1957)    
    風雨幽蘭 (1959)    
    湖畔草 (1959)    
    可憐天下父母心 (1960)    
    秋風殘葉 (1960)    
    夜半幽靈 (1961)    
    情天未老 (1961)    
    清明時節 (1962)    
    孽海遺恨(上集) (1962)    
    患難真情 (1962)    
    孽海遺恨(下集) (1962)    
    昨夜夢魂中 (1963)    
    含淚的玫瑰 (1963)    
    情之所鍾 (1963)    
    高處不勝寒 (1964)    
    滿堂吉慶 (1964)    
    大丈夫日記(下集) (1964)    
    瘋婦 (1964)    
    死亡角之夜 (1964)    
    情海幽蘭 (1964)    
    糊塗太太 (1964)    
    大丈夫日記 (1964)    
    魂斷奈何天 (1964)    
    蜜月 (1965)    
    相思湖畔 (1965)    
    罪人(上集) (1965)    
    原來我負卿 (1965)    
    黑玫瑰 (1965)    
    丈夫的秘密 (1965)    
    罪人(下集) (1965)    
    情海茫茫 (1965)    
    春殘花末落 (1965)    
    春怨 (1965)    
    情天劫 (1965)    
    化身情人 (1965)    
    情海金枝 (1965)    
    問君能有幾多愁 (1966)    
    親情深似海 (1966)    
    小康之家 (1966)    
    神秘的血案 (1966)    
    遺產一百萬 (1966)    
    黑玫瑰與黑玫瑰 (1966)    
    殘花淚 (1966)    
    我愛紫羅蘭 (1966)    
    賊美人 (1966)    
    死亡通行證 (1967)    
    藍色夜總會 (1967)    
    嬌妻 (1967)    
    紅花俠盜 (1967)    
    少女情 (1967)    
    鐵膽恩仇 (1967)    
    鑽石大劫案 (1967)    
    玉女神偷 (1967)    
    冬戀 (1968)    
    紫色風雨夜 (1968)    
    玉女痴情 (1968)    
    玉女添丁 (1968)    
    青春戀歌 (1968)    
    浪子佳人 (1969)    
    聰明太太笨丈夫 (1969)    
    冷暖青春 (1969)    
    龍沐香 (1970)    
    我不要離婚 (1970)    
    玉樓春夢 (1970)    
    錄音機情殺案 (1970)    
    火鳥第一號 (1970)    
    火併 (1971)    
    一劍勾魂 (1971)    
    壁虎 (1972)    
    大殺手 (1972)    
    愛奴 (1972)    
    煙雨斜陽 (1973)    
    土匪 (1973)    
    七十二家房客 (1973)    
    小雜種 (1973)    
    朱門怨 (1974)    
    香港73 (1974)    
    舞衣 (1974)    
    大劫案 (1975)    
    新啼笑姻緣 (1975)    
    辭郎洲 (1976)    
    天涯明月刀 (1976)    
    小樓殘夢 (1976)    
    五毒天羅 (1976)    
    流星蝴蝶劍 (1976)    
    三少爺的劍 (1977)    
    楚留香 (1977)    
    白玉老虎 (1977)    
    明月刀雪夜殲仇 (1977)    
    多情劍客無情劍 (1977)    
    秀花大盜 (1978)    
    蕭十一郎 (1978)    
    倚天屠龍記大結局 (1978)    
    蝙蝠傳奇 (1978)    
    倚天屠龍記 (1978)    
    絕代雙驕 (1979)    
    圓月彎刀 (1979)    
    孔雀王朝 (1979)    
    插翅難飛 (1980)    
    英雄無淚 (1980)    
    碟仙 (1980)    
    無翼蝙蝠 (1980)    
    黑蜥蜴 (1981)    
    書劍恩仇錄 (1981)    
    鷹落勺陽坪 (1981)    
    陸小鳳之決戰前後 (1981)    
    魔劍俠情 (1981)    
    浣花洗劍 (1982)    
    楚留香之幽靈山莊 (1982)    
    妖魂 (1983)    
    瘋狂83 (1983)    
    大俠沈勝衣 (1983)    
    日劫 (1983)    
    魔殿屠龍 (1984)    
    愛奴新傳 (1984)    
    花心紅杏 (1985)    
    替槍老豆 (1985)    
    偶然 (1986)    
    良宵花弄月 (1987)    
    大丈夫日記 (1988)    
    小偷亞星 (1990)    
    血在風上 (1990)    
    李香君 (1990)    
  執行導演 (1 film)
    九九九海灘命案 (1957)    
  演員 (39 films)
    芸娘 (1954) ... 森仔成年
    可憐天下父母心 (1960)    
    瘋婦 (1964)    
    黑玫瑰與黑玫瑰 (1966)    
    冷暖青春 (1969)    
    李小龍的生與死 (1973)    
    牛鬼蛇神 (1973)    
    七十二家房客 (1973)    
    叔侄•縮窒 (1983)    
    雪兒 (1984)    
    天使出更 (1985)    
    錯點鴛鴦 (1985)    
    花心紅杏 (1985) ... 大滾友
    警察故事 (1985) ... 朱滔
    茅山學堂 (1986) ...
    原振俠與衛斯理 (1986) ... 楚博士
    爛賭英雄 (1987) ... 賭王江大新
    神奇兩女俠 (1987)    
    殺出香港 (1988)    
    警察故事續集 (1988) ... 朱滔
    暴風女 (1988) ... 探長文朝
    烈血風雲 (1988) ... 大哥
    奇蹟 (1989)    
    小小小警察 (1989)    
    小鬼大哥大 (1990)    
    奇兵 (1990)    
    猛鬼狐狸精 (1991)    
    關人鬼事 (1991)    
    豪門夜宴 (1991) ... 賓客
    雙龍會 (1992) ... 唐心之父
    群星會 (1992) ... 申先生 / 伸直腳也
    千面天王 (1993) ... 黎沙展
    新難兄難弟 (1993)    
    清官難審 (1994) ... 吳大光
    霹靂火 (1995) ... 陳鎮東
    香江花月夜 (1995) ... 李老闆
    精裝難兄難弟 (1997)    
    電影鴨 (1999) ... 石皮
    玉女添丁 (2001)    
  編劇 (70 films)
    勾魂使者 (1956)    
    七重天 (1956)    
    捉姦記 (1957)    
    唐山阿嫂 (1957)    
    妃海花 (1957)    
    奸情 (1958)    
    紫薇園的秋天 (1958)    
    湖畔草 (1959)    
    可憐天下父母心 (1960)    
    秋風殘葉 (1960)    
    紐約唐人街碎屍案 (1961)    
    夜半幽靈 (1961)    
    情天未老 (1961)    
    患難真情 (1962)    
    含淚的玫瑰 (1963)    
    情之所鍾 (1963)    
    情海幽蘭 (1964)    
    糊塗太太 (1964)    
    大丈夫日記 (1964)    
    高處不勝寒 (1964)    
    瘋婦 (1964)    
    情海金枝 (1965)    
    嬌妻 (1967)    
    紫色風雨夜 (1968)    
    青春戀歌 (1968)    
    玉女添丁 (1968)    
    玉女痴情 (1968)    
    聰明太太笨丈夫 (1969)    
    冷暖青春 (1969)    
    火鳥第一號 (1970)    
    龍沐香 (1970)    
    我不要離婚 (1970)    
    玉樓春夢 (1970)    
    錄音機情殺案 (1970)    
    壁虎 (1972)    
    七十二家房客 (1973)    
    朱門怨 (1974)    
    香港73 (1974)    
    舞衣 (1974)    
    大劫案 (1975)    
    新啼笑姻緣 (1975)    
    小樓殘夢 (1976)    
    辭郎洲 (1976)    
    多情劍客無情劍 (1977)    
    三少爺的劍 (1977)    
    白玉老虎 (1977)    
    明月刀雪夜殲仇 (1977)    
    倚天屠龍記 (1978)    
    蝙蝠傳奇 (1978)    
    蕭十一郎 (1978)    
    秀花大盜 (1978)    
    倚天屠龍記大結局 (1978)    
    絕代雙驕 (1979)    
    圓月彎刀 (1979)    
    孔雀王朝 (1979)    
    碟仙 (1980)    
    插翅難飛 (1980)    
    無翼蝙蝠 (1980)    
    英雄無淚 (1980)    
    魔劍俠情 (1981)    
    陸小鳳之決戰前後 (1981)    
    黑蜥蜴 (1981)    
    飛刀•又見飛刀 (1981)    
    楚留香之幽靈山莊 (1982)    
    浣花洗劍 (1982)    
    大俠沈勝衣 (1983)    
    愛奴新傳 (1984)    
    花心紅杏 (1985)    
    偶然 (1986)    
    良宵花弄月 (1987)