[English] [Big5] [UTF-8]
Currently displaying UTF-8
伍文拯  ♂
Ng Man-Ching
Pinyin: wén zhěng
Andy Ng,  Ng Ming-Ching,  Man Ng,  Ng Kai-Ming



 
影視作品 / Filmography (1988-2021)
 
  攝影 / Cinematographer
    女男爵 / Baroness (2000)    
    心跳 / Dizzy Date (2002)    
    不寒而慄 / Freaky Story (2002)    
    鬼馬狂想曲 / Fantasia (2004)    
    三國志見龍卸甲 / Three Kingdoms: Resurrection of the Dragon (2008)    
    紅夜 / Red Nights (2009)    
    劍雨 / Reign of Assassins (2010)    
    賽車傳奇 / Racing Legends (2011)    
    十二生肖 / CZ12 (2012)    
    魔都愛之十二星座 / Love in the City (2014)    
    女漢子真愛公式 / The Rise of a Tomboy (2016)    
    中國遊記 / Viy 2 (2017)    
    中國推銷員 / China Salesman (2017)    
  第三組攝影 / 3rd Unit Cinematographer
    風暴 / Firestorm (2013)    
  導演 / Director
    凶宅 / The House (2005)    
    禁室培慾之愛的俘虜 / Love Education (2006)    
  燈光 / Lighting
    花心夢裡人 / Dream of Desire (1989)    
    福星臨門 / Lucky Guys (1989)    
    不文小丈夫 / The Wildgoose Chase (1990)    
    古惑大律師 / Queen's Bench III (1990)    
    不文小丈夫之銀座嬉春 / Stooges in Tokyo (1991)    
    黃飛鴻 / Once Upon a Time in China (1991)    
    細佬識講野! / Talk to Me, Dicky (1992)    
    丐世英雄 / Hero of the Beggars (1992)    
    表姐,你好野!3之大人駕到 / Her Fatal Ways 3 (1992)    
    戰神傳說 / The Moon Warriors (1992)    
    新不了情 / C'est La Vie Mon Cheri (1993)    
    飛越謎情 / The Enigma of Love (1993)    
    盲女72小時 / 3 Days of a Blind Girl (1993)    
    妒火焚情 / Obsession (1993)    
    少年黃飛鴻之鐵馬騮 / Iron Monkey (1993)    
    黃飛鴻之鬼腳七 / Kickboxer (1993)    
    表姐,妳好野!4 / Her Fatal Ways 4 (1994)    
    三個相愛的少年 / Oh! My Three Guys (1994)    
    夜半一點鐘 / 01:00 A.M. (1995)    
    廣州殺人王之人皮日記 / Diary of a Serial Killer (1995)    
    戴綠帽的女人 / Green Hat (1995)    
    百分百岩Feel / Feel 100%, Once More (1996)    
    百分百感覺 / Feel 100% (1996)    
    港督最後一個保鑣 / Bodyguards of Last Governor (1996)    
    完全結婚手冊 / The Wedding Days (1997)    
    初戀無限Touch! / First Love Unlimited (1997)    
    97家有囍事 / All's Well, End's Well '97 (1997)    
    神偷諜影 / Downtown Torpedoes (1997)    
    新戀愛世紀 / Love Generation Hong Kong (1998)    
    渾身是膽 / Enter the Eagles (1998)    
    女色狼 / Indecent Woman (1999)    
    無問題 / No Problem (1999)    
    我愛777 / My Loving Trouble 7 (1999)    
    玻璃樽 / Gorgeous (1999)    
    順流逆流 / Time and Tide (2000)    
    里程 / Miles Apart (2000)    
    4X100 水著份子 / United We Stand, and Swim (2001)    
    特務迷城 / The Accidental Spy (2001)    
    黑俠 II / Black Mask II (2002)    
    這個夏天有異性 / Summer Breeze of Love (2002)    
    豪情 / Naked Ambition (2003)    
    千機變 / The Twins Effect (2003)    
    新紮師妹2 / Love Undercover 2: Love Mission (2003)    
    小白龍情海翻波 / The White Dragon (2004)    
    生死速遞 / Life Express (2004)    
    怪物 / Home Sweet Home (2005)    
    最愛女人購物狂 / The Shopaholics (2006)    
    春田花花同學會 / McDull, the Alumni (2006)    
    色,戒 / Lust, Caution (2007)    
  燈光助理 / Best Boy
    一妻兩夫 / One Husband Too Many (1988)    
    亡命鴛鴦 / On the Run (1988)    
  攝影指導 / Director of Photography
    陰陽路十六之回到武俠時代 / Troublesome Night 16 (2002)    
    陰陽路十四之雙鬼拍門 / Troublesome Night 14 (2002)    
    咒樂園 / The Park (2003)    
    無間道II / Infernal Affairs II (2003)    
    無間道III / Infernal Affairs III (2003)    
    2004新紮師兄 / Moving Targets (2004)    
    頭文字D / Initial D (2005)    
    凶宅 / The House (2005)    
    新紮師妹3 / Love Undercover 3 (2006)    
    天行者 / Heavenly Mission (2006)    
    反斗狂奔 / Midnight Running (2006)    
    禁室培慾之愛的俘虜 / Love Education (2006)    
    雛菊 / Daisy (2006)    
    遊龍戲鳳 / Look for a Star (2009)    
    夜行俠陳真 / Legend of the Fist: The Return of Chen Zhen (2010)    
    背叛 / Betrayal (2011)    
    夢遊 / Sleepwalker in 3D (2011)    
    殭屍 / Rigor Mortis (2013)    
    賭城風雲 / From Vegas to Macau (2014)    
    黃飛鴻之英雄有夢 / Rise of the Legend (2014)    
    有客到 / Knock Knock Who's There? (2015)    
    刑警兄弟 / Buddy Cops (2016)    
    素人特工 / The Rookies (2019)    
    我們永不言棄 / Knockout (2020)    
    金錢帝國追虎擒龍 / Once Upon a Time in Hong Kong (2021)    
  第二組燈光 / 2nd Unit Lighting
    殺破狼 / SPL (2005)    
  副導演 / Assistant Director
    賽車傳奇 / Racing Legends (2011)    
  第二組攝影 / 2nd Unit Cinematographer
    六指琴魔 / Deadful Melody (1994)    
    我家有一隻河東獅 / The Lion Roars (2002)    
    神話 / The Myth (2005)    
    我要成名 / My Name Is Fame (2006)    
    最強囍事 / All's Well Ends Well 2011 (2011)    
    天降雄獅 / Dragon Blade (2015)    
    素人特工 / The Rookies (2019)    
  燈光指導 / Gaffer
    怪談協會 / Till Death Do Us Laugh (1996)    
    赤足驚魂 / The Peeping Tom (1997)    
    算死草 / Lawyer, Lawyer (1997)    
    每天愛您8小時 / Your Place or Mine! (1998)    
    同居蜜友 / Fighting for Love (2001)    
    我家有一隻河東獅 / The Lion Roars (2002)    
    重案黐孖Gun / Heat Team (2004)    
    再生號 / Written By (2009)    
  演員 / Actor (1988-2021)
    特務迷城 / The Accidental Spy (2001) ... 韓國官員 / Korean official